Sterren

Sterren

Bij de Sterren wordt flink hard gewerkt: bij taal leren ze veel nieuwe woorden en oefenen we met het maken van goede zinnen. We zoeken bijvoorbeeld ook naar werkwoorden, lidwoorden, zelfstandig naamwoorden en leren ook nog over bijvoeglijke naamwoorden. Best moeilijk!
Met lezen oefenen we lastige lange woorden. We lezen ook uit biebboeken of boeken van de juf. Soms mogen we in de leesstoel naar Wally zoeken. De juf wil ook graag dat we veel thuis lezen en vooral veel plezier hebben in lezen.
 
Met rekenen oefenen we heel vaak het klokkijken en geldsommen. Ook zijn we druk met de tafels.
Bij aardrijkskunde kijken we naar hoe een stad of dorp is ingericht en bij geschiedenis werken we over jagers en boeren.
 
Gymmen doen we 2x per week. Ook oefenen we regelmatig met de Kanjerpetjes, we leren hoe je op een fijne manier met elkaar omgaat en hoe je ruzies kan oplossen. Er wordt ook volop geknutseld, met allerlei verschillende materialen, zoals hout, klei, gips, etc.
En je kunt niet alleen peebies verdienen voor de hele klas, maar ook smileys voor jezelf, als je goed oplet bij Nieuwsbegrip, of als je goed je vinger opsteekt. Die smileys kun je weer omruilen voor iets leuks.
 
De Sterren horen bij de bovenbouw, dus dat betekent dat we een pauze hebben, zonder fietsjes en karren. Je kan voetballen, "iemand-is-hem-niemand-is-hem" spelen en natuurlijk lekker klimmen, klauteren en duikelen. 
 
De Sterren hebben iedere dag fruit bij zich, wij zijn dus nu al een super gezonde klas. We werken ook uit de boekjes van Gezond en fit.
We werken soms ook op de laptops. Daarop kun je Station Zuid doen ( lezen), of Alles telt ( rekenen),  Nieuwsbegrip of gynzy kids. Dat laatste kunnen we ook thuis doen, daar is een inlogcode voor gegeven door de juf. En voor Nieuwbegrip hebben we elke week huiswerk, de woordenschat tekst en de andere tekst. Begrijpend lezen is heel erg belangrijk, dus dat moet goed worden geoefend. Dit mag dan ook begeleid worden thuis.
 
De Sterren gaan er een fijn jaar van maken waarin we veel nieuwe dingen gaan leren en goed en gezellig met elkaar om blijven gaan.
 
Juf Laura (ma, di en woe) en juf Lisette (do en vrij)