Sterren

Sterren

Bij de Sterren wordt flink hard gewerkt: bij taal leren ze veel nieuwe woorden en oefenen we met het maken van goede zinnen. Ook schrijven we af en toe al verhaaltjes.
Met lezen oefenen we lastige lange woorden en ook lezen we al een half uur stil. Met rekenen oefenen we heel vaak het klokkijken en geldsommen en met wereldoriëntatie leren we de provincies en hoofdsteden van Nederland kennen. Gymmen doen de Sterren 2x per week. Ook oefenen we regelmatig met de Kanjerpetjes, we leren hoe je op een fijne manier met elkaar omgaat en hoe je ruzies kan oplossen. 
 
De Sterren horen bij de bovenbouw, dus dat betekent dat we een pauze hebben, zonder fietsjes en karren. Je kan voetballen, "iemand-is-hem-niemand-is-hem" spelen en natuurlijk lekker klimmen, klauteren en duikelen. 
De kinderen mogen natuurlijk ook altijd zelf leuk buiten speelmateriaal meebrengen, zoals knikkers, springtouwen, tennisballetjes, tennisrackets of kleine balletjes om mee in de ballenvanger te gooien. Graag wel met hun eigen naam erop.
 
De Sterren hebben iedere dag fruit bij zich, wij zijn dus nu al een super gezonde klas. 
De Sterren gaan er een fijn jaar van maken waarin we veel nieuwe dingen gaan leren en goed en gezellig met elkaar om blijven gaan.
 
Juf Paulien en Meester Marcel