Uitsmijters

Uitsmijters

 

Wij zijn de Uitsmijters, een groep met bijna allemaal schoolverlaters! Het laatste jaar op SBO Michaëlschool, dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan…

Er staat veel bijzonders ons programma. Zo bezoeken we verschillende VO-scholen in de buurt, zetten we ons positief in in de wijk, gaan we op schoolkamp en sluiten we het jaar af met een spetterende eindmusical. Dit zijn dingen waar we nu al ontzettend veel zin in hebben!

Naast alle speciale activiteiten, wordt er ook hard gewerkt. Voor veel Uitsmijters is dit het laatste jaar op de basisschool, daarom is het ook de laatste kans om hier te laten zien wat we in huis hebben! We willen echt het beste uit onszelf halen, dus we letten goed op en doen ons best met werken.
Naast alle leervakken, is er ook veel aandacht voor zelfstandigheid. We leren steeds meer zelf dingen op te lossen en we leren plannen. We werken bijvoorbeeld al met een agenda. Dat is handig om alvast een beetje te kunnen voor de middelbare school.

Een goede sfeer in de klas vinden we enorm belangrijk. We hebben daarom ook veel aandacht voor Kanjertraining en de PBS-lessen. We voeren regelmatig gesprekken met elkaar, over leuke en over lastige onderwerpen. Voor ons is het belangrijk dat iedereen in de klas mag zijn, wie hij of zij is. Daar geven we elkaar de ruimte voor.

We hebben de hele week juf Anouk. Op maandag en dinsdag is stagejuf Sanne er ook. Verder krijgen we les van juf Bernadette en meester Damion (gym) en juf Jacqueline (handvaardigheid).

Het is een fijn jaar bij de Uitsmijters. Voor veel kinderen bijzonder omdat ze SBO Michaëlschool na dit jaar gaan verlaten, voor de juf bijzonder omdat ze de kinderen hierbij mag begeleiden. We maken er samen wat moois van! 


Groetjes,
juf Anouk