Spoorzoekers

Spoorzoekers

In de groep hebben we het erg gezellig met elkaar. Op maandag, dinsdag en woensdag krijgen we les van juf Tera en donderdag en vrijdag krijgen we les van juf Jacqueline. De Spoorzoekers werken natuurlijk hard, maar we zorgen er wel voor dat we ook genoeg tijd hebben om leuke dingen te doen met elkaar!
De dag beginnen we altijd met een taalles en daarna gaan we rekenen. Verder leren we een hoop andere dingen. zo hebben wij verkeerslessen, natuur, Engels, muziek, gym, geschiedenis, aardrijkskunde, technisch- en begrijpend lezen. We doen ook aan catechese en aan kanjertraining voor onze sociale-emotionele ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk om goed met elkaar om te gaan en voor elkaar te zorgen. We leren ook om een PowerPoint presentatie te maken. Deze gebruiken we dan voor een boekbespreking of een spreekbeurt.

Wij hebben een digibord in de klas, hierdoor kan de juf ons een hoop dingen leren. Samen nemen we dan ook een kijkje wat er in de rest van de wereld gebeurt, door bijvoorbeeld iedere dag naar het Jeugdjournaal te kijken! We leren ook wat gezond eten is. Op alle dagen eten we in de kleine pauzes fruit of een stukje groente. We leren, dat als je gezond eet, je ook gezond blijft en dat we daarbij fit blijven. Bewegen hoort daar ook bij. We gymmen twee keer in de week om ons lichaam gezond te houden. We zorgen er ook voor dat we ons veilig voelen op school. Dat doen we door elkaar vertrouwen te geven. Wij nemen ook onze verantwoordelijkheid voor ons gedrag. Dat leren we van onze PBS lessen.

Groeten van juf Tera en juf Jacqueline