Kanjers

Kanjers

Welkom bij de Kanjers,

Wij starten de dag met een vaste werkwijze. Er is ruimte om onze verhalen te vertellen. De juf vertelt wat het dagprogramma is, zodat we precies weten waar wij aan toe zijn.

Op het bord hangen pictogrammen die aangeven welke vakken wij die dag gaan doen.
Met behulp van een magneet laat de juf zien bij welk vak wij op dat moment zijn.
Dit is erg fijn.

Er wordt veel gelezen in onze klas. Wij werken nu met de methode van Lijn 3 en gaan na de herfstvakantie werken met Station Zuid. Eén keer in de twee weken gaan wij naar de schoolbibliotheek. Wij mogen dan zelf twee boekjes uitkiezen. In de klas hebben wij een leeshoek met een bank en een leuke volle boekenkast. Dit maakt het lezen extra leuk!

Wij gymmen twee keer in de week, op maandag en donderdag. Op maandag hebben wij gym van juf Rosalie. Op donderdag van meester Jelle. Bewegen is erg belangrijk om gezond en fit te blijven! Omdat wij graag gezond en fit willen blijven eten wij in de eerste pauze altijd groenten of fruit.

Het is fijn om een goede sfeer in de klas te hebben, omdat wij dan het beste kunnen leren. Hier werken wij aan met PBS en Kanjertraining lessen. Tijdens de PBS lessen leren wij hoe wij ons in de school en op het plein moeten gedragen. Wij kunnen niet alleen peebees verdienen voor de hele klas, maar ook smileys voor jezelf. Deze smileys kun je weer omruilen voor iets leuks.

Bij de Kanjertraining leren wij samenwerken, voor jezelf op te komen en op een nette manier iets tegen elkaar te zeggen. Dit doen wij d.m.v. het kanjerverhaal maar ook met spelletjes. Vooral de Kanjerspelletjes vinden wij erg leuk om te doen.

Naast rekenen, lezen, taal en spelling, leren wij ook over de wereld om ons heen. Wij kijken samen naar het Jeugdjournaal en het Klokhuis. Het is fijn als onze ouders hier ’s avonds samen met ons ook naar kijken, dit is gezellig en leerzaam.

De Kanjers gaan er een fijn jaar van maken. Een jaar waarin wij veel dingen gaan leren en gezellig met elkaar om blijven gaan. En natuurlijk ook een jaar met veel leuke activiteiten!

Juf Irene