Kanjers

Kanjers

Welkom bij de Kanjers,

We starten de dag met een vaste werkwijze. Er is ruimte om onze verhalen te vertellen. De juf vertelt wat het dagprogramma is, zodat we precies weten waar we aan toe zijn. Op het bord hangen pictogrammen die aangeven welke vakken we die dag gaan doen. Met behulp van een vlindermagneet laat de juf zien bij welk vak we op dat moment zijn. Dit vinden we erg fijn.

Met taal maken we gebruik van de methode “Taal Actief”. We leren veel nieuwe woorden waar we aan het einde van de les een spel mee doen. We leren de lidwoorden, zelfstandig naamwoorden en bijvoeglijk naamwoorden uit de zin te halen. De lidwoorden en zelfstandig naamwoorden kennen we al aardig goed!

Dit schooljaar zijn wij gestart met een nieuwe rekenmethode. We maken gebruik van de methode “Getal & Ruimte Junior”. Iedereen rekent in zijn eigen rekengroep.

Er wordt hard gewerkt met de leesmethode “Station- Zuid”. We lezen verhalen voor-koor-door, en oefenen woordrijtjes op tijd. Tussendoor lezen we in onze bibliotheekboeken. In de klas staan een bank en een zitzak. Elke dag mogen hier kinderen op lezen. De juf heeft ook een boekenkast vol met lees- en stripboeken. Hier mogen wij ook iets van uitzoeken als wij onze bibliotheekboek al uit hebben.

We gymmen twee keer in de week, op maandag en donderdag. Op maandag hebben we gym van juf Rosalie. Op donderdag van meester Jelle. Bewegen is erg belangrijk om gezond en fit te blijven! Omdat we graag gezond en fit willen blijven eten we in de eerste pauze altijd groenten of fruit.

Het is fijn om een goede sfeer in de klas te hebben. Hier werken we aan met PBS en Kanjertraining lessen. Tijdens de PBS lessen leren we hoe we ons in de school en op het plein moeten gedragen. We kunnen niet alleen peebees verdienen voor de hele klas, maar ook smileys voor jezelf. Deze smileys kun je weer omruilen voor iets leuks. Bij de Kanjertraining leren we samenwerken, voor jezelf op te komen en op een nette manier iets tegen elkaar te zeggen. Dit doen we d.m.v. het kanjerverhaal maar ook met spelletjes.

Naast taal, rekenen, lezen en spelling, leren we ook over de wereld om ons heen. We kijken samen naar het Jeugdjournaal en het Klokhuis. Het is fijn als onze ouders hier ’s avonds samen met ons ook naar kijken, dit is gezellig en leerzaam.

De Kanjers gaan er een fijn jaar van maken. Een jaar waarin we veel dingen gaan leren en gezellig met elkaar om blijven gaan. En natuurlijk ook een jaar met veel leuke uitjes!