Kanjers

Kanjers

Het leukst vinden deze Kanjers de kanjertraining, waar je leert samen te werken, voor jezelf op te komen en iets tegen elkaar te zeggen op een nette kanjermanier.

Met je boek op de leesbank lezen, vinden wij ook erg leuk. Elke ochtend mogen twee kinderen op de bank lezen. Op vrijdag mogen wij rommellezen. Wij kiezen dan in de klas ons eigen plekje om te lezen. Het kan overal zijn. Met een kussen op de grond of achter een kast verstopt.

Er wordt hard gewerkt met de leesmethode station zuid, de kinderen gaan goed vooruit met lezen hierdoor. Dan mogen ze ook rijtjes lezen op tijd en zelf elkaar met de stopwatch timen.

Wij werken uit de nieuwe taalmethode, Taal Actief. Het zijn best lastige opdrachten maar daardoor mogen we veel samenwerken. Nieuwe woorden oefenen wij met spelletjes.

We hebben allemaal ons eigen taakje. Dit kunnen wij zien op het Kanjertaken bord. Elke week krijgen we een ander taakje. Zo leren wij samen voor de klas en de spullen te zorgen.

In deze klas werken wij ook met ‘De kanjer van de week’. De juf kiest dan een kanjer uit en iedereen schijft een compliment voor deze kanjer. Deze mooie complimenten worden opgeplakt en in de klas opgehangen.

Hartelijke groeten van de Kanjers,

juf Irene