Toppers

Toppers

Wij zijn de Toppers en krijgen les van juf Marloes Eijbergen (di) en juf Monique Peters (ma, woe, do en vrij).

De Toppers werken echt hard, want we willen volgend jaar naar de middelbare school. Daar gaan we ook een keertje kijken. We gaan op bezoek bij scholen in de buurt, zodat we daar naartoe kunnen lopen. We bezoeken bijvoorbeeld De Baander, Het Element en PRO33. Dat is erg leuk. Op die scholen kun je bijvoorbeeld leren te werken in de horeca en mag je soep maken. Of je leert fietsen maken, of lassen. Dat kan natuurlijk niet op de basisschool, dus is het erg leuk om daar alvast te gaan kijken. Natuurlijk moet je er ook gewoon taal of rekenen of Engels doen. 

Voor de volgende school is lezen en begrijpend lezen erg belangrijk. Daarom oefenen we daar extra mee. We doen wel vier  keer per week iets met begrijpend lezen. We werken vooral heel hard aan lezen en begrijpend lezen. En we werken ook met mini informatie, dus dat is eigenlijk vijf keer per week.

Daarnaast doen we veel aan Kanjertraining, want sfeer in de klas en gezelligheid is erg belangrijk om goed te kunnen leren.

Al die dingen zijn belangrijk, zodat we goed kunnen kijken welke volgende school goed bij je past. Dat kan een school voor praktijkonderwijs zijn, waar je meer met je handen bezig bent, of een VMBO, waar je iets meer met theorie bezig bent en daarnaast ook met je handen werkt. Bij De Toppers zitten kinderen die naar één van beide scholen uitstromen.

In het voorjaar gaan we werken aan de musical en natuurlijk gaan we ook op kamp!! De musical wordt gefilmd en dan komt er een afscheidsavond waarbij we de film gaan bekijken samen, in onze mooiste kleren. En het kamp is in een bos, waar we allemaal gekke spelletjes gaan doen in de natuur. We blijven daar dan ook eten en slapen.

Het is een fijn en bijzonder jaar bij De Toppers! Voor veel kinderen het laatste jaar op SBO Michaëlschool, een jaar om nooit meer te vergeten.

Groetjes van alle Toppers en juf Marloes en juf Monique.