Toppers

Toppers

Met plezier stellen wij ons voor als de Toppers! Een gezellige groep met 2 juffen. We krijgen les van juf Karin op maandag, dinsdag en woensdag, en van juf Anouk op donderdag en vrijdag.
 
We werken hard, want voor veel Toppers is het doel om volgend jaar naar de middelbare school te gaan. We bezoeken scholen in de buurt, zoals De Baander, Het Element en PRO 33, om te zien wat ze te bieden hebben. Dat is heel leuk! Op deze scholen kun je van alles leren, zoals koken, lassen, fietsen maken, en nog veel meer. Natuurlijk leren ze daar ook gewoon taal, rekenen en Engels.
 
Lezen en begrijpend lezen zijn belangrijk voor ons. Daarom oefenen we regelmatig met Nieuwsbegrip, Junior Einstein en maken we werkstukken. Ook werken we aan technisch lezen met Station Zuid.
Bij rekenen gebruiken we laptops en werken we met het programma Snappet. We maken samen sommen met de leerkracht en oefenen daarna zelfstandig. De leerkracht kan zien hoe we het doen, dat is handig! Verhaaltjessommen zijn soms lastig, die oefenen we extra.
 
Naast al deze 'denkvakken', werken we ook aan onze sociale ontwikkeling. Dit doen we onder andere met Kanjertraining, waarbij we leren hoe we goed met elkaar kunnen omgaan en samenwerken. Dat is belangrijk voor een fijne sfeer in de klas.
 
Dit schooljaar staan er veel leuke projecten op de planning, zoals het maken van een musical, film of eindtheater en ons jaarlijkse schoolkamp. Er komen ook veel gastdocenten, bijvoorbeeld voor een les met VR-brillen of om te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Superinteressant!
 
Dit is voor de meeste Toppers het laatste jaar op SBO Michaëlschool, daarom zorgen we ervoor dat we goed voorbereid worden op de volgende stap.  Maar het belangrijkste is dat we samen veel plezier hebben!
 
Groetjes,juf Karin & juf Anouk