Toppers

Toppers

Wij zijn de Toppers en krijgen op maandag, dinsdag en woensdag les van juf Karin en op donderdag en vrijdag van juf Anouk.

De Toppers werken echt hard, want we willen volgend jaar naar de middelbare school. Daar gaan we ook een keertje kijken. We gaan op bezoek bij scholen in de buurt, zodat we daar naartoe kunnen lopen. We bezoeken bijvoorbeeld De Baander, Het Element en PRO 33. Dat is erg leuk. Op die scholen kun je bijvoorbeeld leren te werken in de horeca en mag je soep maken. Of je leert fietsen maken, of lassen. Je kunt er werken in de bouw, hout bewerken, werken in de (auto)techniek  of in de verzorging. Op sommige scholen kun je ook werken met planten en dieren. Dat kan natuurlijk niet op de basisschool, dus is het erg leuk om daar alvast te gaan kijken. Natuurlijk moet je er ook gewoon taal of rekenen of Engels doen. 

Voor de volgende school zijn lezen en begrijpend lezen erg belangrijk. Daarom oefenen we daar extra mee. We doen wel 4 keer per week iets met begrijpend lezen.  We werken in Nieuwsbegrip, maar ook met Junior Einstein. We maken ook werkstukken, dat is ook een vorm van begrijpend lezen. En daarnaast werken we ook met een methode voor technisch lezen, Station Zuid.

We werken bij rekenen met laptops. Op die laptops maken we eerst samen sommen met de leerkracht en daarna gaan we zelf oefenen. De leerkracht kan precies zien hoe je de sommen maakt en hoeveel je er maakt, handig! We oefenen ook elke dag verhaaltjessommen, die zijn best lastig.

Daarnaast doen we veel aan kanjertraining, want sfeer in de klas en gezelligheid is erg belangrijk om goed te kunnen leren.  We doen allerlei spelletjes, waarbij je goed moet leren samen werken. Ook praten we veel over hoe je het beste kunt reageren  op anderen.

Al die dingen zijn belangrijk, zodat we goed kunnen kijken welke volgende school goed bij je past. Dat kan een school voor praktijkonderwijs zijn, waar je meer met je handen bezig bent, of een VMBO, waar je iets meer met theorie bezig bent en daarnaast ook met je handen werkt. Bij De Toppers zitten kinderen die naar één van beide scholen uitstromen.

In het voorjaar gaan we werken aan het eindtheater en natuurlijk gaan we ook op kamp! Het kamp is in een bos, waar we allemaal gekke spelletjes gaan doen in de natuur. We blijven daar dan ook eten en slapen, in een grote tent.

Het is een fijn en bijzonder jaar bij De Toppers! Voor veel kinderen het laatste jaar op SBO  Michaëlschool, een jaar om nooit meer te vergeten.  Wij zorgen ervoor dat de kinderen zo zelfstandig mogelijk zijn en zo goed mogelijk worden voorbereid op het Voortgezet Onderwijs.  En we zorgen ervoor dat het een fijn  jaar is, waarbij we heel veel plezier hebben samen.

Groetjes van alle Toppers, juf Karin en juf Anouk.