Springkikkers

Springkikkers

Welkom allemaal bij de Springkikkers! Bij ons in de klas wordt er hard gewerkt en dat willen wij graag laten weten. Wij springen even langs alle lessen om te laten weten wat wij allemaal doen. In onze klas wordt er veel gelezen. Wij werken met de methode van Lijn 3. De kinderen lezen zelf, de juf leest vaak voor, maar ook samen of in een circuit is lezen erg leuk. In onze klas hebben wij een zithoek met een heerlijke zitzak! Dat maakt het alleen maar leuker. Door veel leeskilometers te maken, gaan wij steeds stapjes vooruit. 

Rekenen doet iedereen op zijn of haar eigen niveau. In deze groep zijn wij aan het tellen met sprongen, rekenen wij met de getallenlijn, oefenen wij met het splitsen van getallen, maar ook maken wij kennis met de keersommen. Met leuke spelletjes en oefeningen kunnen wij dit steeds beter en is het ook nog eens erg gezellig. Soms oefenen wij de leesles en de rekenles op de computer. Hier worden wij steeds beter in! 

Tijdens het eten en drinken kijken wij naar het Jeugdjournaal. Dit is leuk en leerzaam. Op school praten wij over de onderwerpen die daarin behandeld worden.  Even lekker buitenspelen na het (fruit)eten, gymmen of mee doen met Sport Active maakt onze klas wel erg gezond! Lekker Fit past dan ook heel goed bij onze school en klas. 

Het leukst vinden de Springkikkers de Kanjertraining, waar je leert samen te werken, voor jezelf op te komen en iets tegen elkaar te zeggen op een nette kanjermanier. Dit doen wij door de kanjerverhalen, maar ook d.m.v. spelletjes. Zo spelen wij bijvoorbeeld: de fruitmix, geven wij elkaar complimenten met een complimentenveertje en ook krantenmeppertje is een favoriet in de klas.  

De juf vindt het erg leuk om de klas gezellig te maken en alle kinderen knutselen dan ook graag mee. Een leuke verjaardagskalender, echte kunstwerken van de kinderen, kikkers op het raam met alle namen erop! Het ziet er wel heel gezellig uit. Kom maar gauw een keer kijken. 

Naast rekenen, taal, schrijven, gym, vrij (of begeleid) spelen en tekenen/knutselen zijn wij ook bezig met muziek in de klas. Wij luisteren ’s ochtends naar klassieke muziek en even samen zingen is een prettig begin van de dag. Vrij tekenen in ons rustboekje past hier fijn bij.

Bij de Springkikkers zie je dat wij echt samen willen spelen, samen willen werken en elkaar willen helpen. Wij gaan er een heel fijn jaar van maken. Een jaar waarin wij veel nieuwe dingen gaan leren en waarin wij veel plezier zullen hebben!

Groetjes van de Springkikkers en Juf Anne