Keien

Keien

Een groep op SBO Michaëlschool waarin vaak leerlingen zitten, die het jaar ervoor in verschillende onderbouw groepen zaten met een aantal nieuwe leerlingen, die van het reguliere onderwijs instromen. Doordat we starten met een nieuwe groep, die elkaar nog niet allemaal goed kennen, besteden we aan het begin van het jaar veel aandacht aan het leren kennen van elkaar in verschillende situaties. Met wie kan ik goed spelen en met wie kan ik goed samenwerken. Zo smelten we in een paar weken samen tot een hechte groep, waarin we proberen om een veilige sfeer en goed leer-klimaat te creëren. Zo lijmen de leerlingen zich vervolgens ook vast aan onze klasse-kei…tot één grote Kei.

De Keien zijn:

· KEI- goede werkers;
· KEI- goede knutselaars;
· Het zijn KEI- en van vertellers;
· KEI- trots op zichzelf en elkaar:
· KEI- aardig voor anderen:
· Kunnen KEI- goed opruimen (ook handig voor thuis!);
· KEI- gezellig;
· KEI- enthousiast;
· KEI-gezonde fruit-eters;

Bij de keien horen, betekent naast hard werken, ook goed zorgen voor elkaar en als we goed doorwerken hebben we genoeg tijd om leuke dingen met elkaar te doen. Elke dag begint met een taalles en daarna gaan we rekenen in verschillende groepen op niveau. Daarna is er tijd voor lezen en nog een hele hoop andere vakken, zoals spelling, aardrijkskunde, tekenen en handvaardigheid, geschiedenis, natuur en nog veel meer. De Keien krijgen dit schooljaar een boekenbeurt. Het is fijn als ouders dit samen met hun zoon of dochter voorbereiden.

Daarnaast willen we graag dat de Keien meer leren over de wereld om ons heen, dus samen kijken we elke schooldag ook naar het Jeugdjournaal. Het is fijn, als ouders 's avonds ook kijken -met hun kind(eren)- naar het Jeugdjournaal of Klokhuis, dit is gezellig en leerzaam. Op school gaan we leren hoe we nieuwsbegrip online moeten maken zodat de kinderen dit in de toekomst thuis ook kunnen gaan doen.

Wij -de juffen- hebben er heel veel zin in, om er een KEI- leuk jaar van te maken!!

Groeten van de Keien, en juf Julianne en juf Marieke