Spetters

Spetters

De Spetters, de aanvangsgroep van SBO Michaëlschool.

Bij de Spetters zitten jonge leerlingen die leren door te spelen en te werken. Het lokaal vormt een speel-/leeromgeving die leerlingen stimuleert om nieuwsgierig te zijn en uitdaagt met afwisselende materialen en activiteiten. Regelmatig wordt er met een onderwijsassistent gewerkt, hierdoor kunnen wij nog beter aansluiten bij de mogelijkheden van de leerlingen en helpen we hen verder bij hun ontwikkeling.

Bij de Spetters wordt thematisch gewerkt. De leerlingen werken aan tafel, in circuit en in hoeken. Spelen en leren gaan hand in hand in spelsituaties waarin plezier, motivatie en ontwikkeling worden gecombineerd. Wij zijn er van overtuigd dat de leerlingen zich veilig moeten voelen en genoeg tijd moeten krijgen om in de groep tot spelen en leren te kunnen komen. Hiervoor is de interactie met klasgenootjes en leerkrachten van groot belang. Met een terugblikkaart maken wij onze leerlingen bewust van wat ze geleerd hebben. Ook stimuleren wij de leerlingen om thuis met het geleerde bezig te gaan. Wij werken samen met ouders door oefenopdrachtjes mee te geven. Hierbij kunt u denken aan zoeken naar materialen die beginnen met een bepaalde letter (klank) of een blad om de rekenvoorwaarden te oefenen.

Volgens de leerlingen is de belangrijkste regel in ons klassenlied: “Wij zijn de Spetters, wij zijn een vriendengroep”, want naar school gaan en samen leren is fijn.

Juf Diane en Juf Aletta